Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.05.2012 16:25 - Колосалната афера с 10 000 тона злато от волфрам продължава
Автор: demonwind Категория: Политика   
Прочетен: 2670 Коментари: 2 Гласове:
6


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Последната новина за колосалната златно-волфрамова афера дойде от Англия с фотодоказателства, че е открито фалшиво 1-килограмово златно кюлче. Кюлчето е издържало проверката на ръчния рентгенофлуорисцентен скенер, който е показал 99,98 чисто злато. Волфрамът е бил открит, когато кюлчето е било разрязано на две. В него са били пробити дупки, които са били запълнени с волфрам (W).

Кюлчето е било купено на 23 март 2012 г. от агент за продажба на скрап (на скъпи метали) в едно градче във Великобритания. Кюлчето е било нормално с малката разлика, че в него не са достигали 2 грама. Тъй като в него е имало волфрам, кюлчето не е феромагнитно. Било е доставено с оригинален сертификат. Купувачът се е усъмнил, чак когато е разбрал за разликата в теглото и го е разполовил. Оказало се, че 30-40 процента от кюлчето са волфрам.

Това е първото фалшиво кюлче от 1 кг (400 унции) пълно с волфрам и трябва да се очакват масови проверки на всички кюлчета по 400 унции.

Според някои сведения златният пазар и Форт Нокс в САЩ са "пълни до козирката" с волфрамови кюлчета по 400 унции, които отвън са покрити със злато.

Предишното съобщение за открито фалшиво злато дойде през 2010 г. от Германия, където в металургичния комбинат W. C. Heraeus, който е най-големият производител и рафинерия на метали в света, беше открито фалшиво кюлче от 500 грама, дошло от една "неназована банка".

Тези два случая са последните искри в аферата, която може да се окаже една от най-големите измами в съвременната история. Вероятно това е и причината Венецуела, Швейцария и Германия да си поискат обратно от САЩ и Международния валутен фонд оставеното там на съхранение собствено злато.

"Строго секретно", като едно от малкото издания в света, започна да разглежда тази афера още преди няколко години. Но темата беше жестоко потушавана в зародиш от всички западни медии.

Както вече писахме, в момента в трезорите на Форт Нокс и Bank of England, както и в други централни банки, може да има над 10 000 метрични тона фалшиво злато. Става дума за колосална фалшификация и замяна с позлатени кюлчета, пълни с волфрам.

Информацията започна да прониква през октомври 2009 г. Измамата е невероятна. Едно нещо е да фалшифицираш 20 или 100-доларова банкнота, друго - ако става дума за фалшифициране на огромни количества злато, което винаги е било универсално средство и еквивалент на всяко богатство - лично, национално, държавно. С една дума - милиони кюлчета злато са фалшиви...

...През октомври 2009 г. в Хонг Конг получиха пратка от златни кюлчета. Злато редовно се обменя между страни за изплащане на дългове или за уреждане на търговския баланс. Повечето злато по света се държи в трезори под наблюдението на специална организация, базирана в Лондон (IBMA). При получаване на пратката китайското правителство поиска специални тестове, за да бъде гарантирана чистотата и теглото на кюлчетата. В тях се правят четири малки дупки и златото се тества. Но официалните лица бяха шокирани, когато установиха, че кюлчетата са фалшиви. В тях имаше пълнеж от волфрам като само отвън бяха покрити с истинско злато. Кюлчетата, с редовни серийни номера, с произход от САЩ, са били държани във Форт Нокс. Говори се, че пратката е била от 5600-5700 кюлчета, като всяко тежи 400 унции.

В началото експертите предположиха, че фалшификацията идва от Китай. Но китайците излязоха с декларация, че схемата е прилагана от САЩ.

За какво става дума? Преди около 15 години, по време на администрацията на Клинтьн и неговите съветници Роберт Рубин, Алън Грийнспан и Лорънс Самърс, около 1,5 милиона фалшиви кюлчета от волфрам по 400 унции всяко, са били произведени в една рафинерия на САЩ (това прави над 16 000 метрични тона фалшиво злато). След това 640 000 от тези волфрамови фалшификати са били покрити със злато и продадени на международния пазар. Според американски източници, измамата е от 600 милиарда до 1 трилион долара.

Въвеждането на фалшивото злато, тоест на волфрама, е започнало през 1991-1992 г., когато тогавашният президент Джордж Буш-старши започна своя многомилиарден проект Hammer за икономическото унищожение на СССР и Източна Европа, за кражбата на колосалния златен резерв на СССР, дестабилизирането на рублата и подкрепата за перестройката на Горбачов и Елцин.

Неслучайно на 1 ноември 2001 г. неговият син Джордж Буш-младши, като президент на САЩ, издаде директива 13 233, с която бяха унищожени или засекретени архивите на неговия баща, най-вече през периода 1990-1991 г. Сред тях е и визитата на Борис Елцин в САЩ през юни 1991 г. и неговата тайна среща с Джералд Каригън, председател на Федералната резервна система в Ню Йорк.

Автор на проекта Hammer беше дългогодишният директор на ЦРУ Уилям Кейси. Волфрамът е идвал от "една страна от Източна Европа" - най-вероятно от предишен стратегически запас от времето на СССР, който е бил получен като "трофей" от Буш-старши през 1991-1992 г.

1,3-1,5 милиона унции волфрам са били изпратени от Източна Европа в Панама, а след това по въздуха до Мена (щата Арканзас), когато губернатор там беше Бил Клинтьн, преди да стане президент на САЩ. От Мена волфрамът е бил изпращан за покриване със злато и подпечатване на кюлчетата. След това са били връщани в Мена, откъдето са пътували към трезорите на Форт Нокс или към Панама.

В момента златните резерви в централните банки са около 30 000 тона. Говори се, че резервите на Федералния резерв на САЩ са над 8000 тона (но може и да са само 2000 т.), следват Бундесбанката - 3401 тона, и МВФ - 2814 тона.

Това означава, че целият златен световен резерв е една голяма фикция. Какво ще стане, ако доверието към златото изчезне никой не знае - тотален крах на Запада в момент, когато липсва каквото и да било доверие към долара. Може да се предполага, че истинското злато е много малко и една унция ще достигне 30 000 долара. Не е грешка. Става дума за 30 000 долара.

Кюлчетата трябва да са чисто злато от 995,0 до 999,9 на 1000. Тегло - минимум 350 унции злато, максимум 430 унции (теглото се изразява в тройни унции, умножава се по 0,025 и се закръглява надолу до най-близката 0,025 тройна унция.) Размери -препоръчваните размери за златното кюлче са горна повърхност 255x81 мм, долна повърхност 236x57 мм. Дебелина - 36 мм. Маркировка - сериен номер, печат на рафинерията, година на производство. Ясно е, че лондонската GLD беше параван за въвеждането на тези фалшиви волфрамови кюлчета.

Ясно е също така, че Федералният резерв на САЩ е част от тази престъпна схема.

GATA, използвайки закона за достъп до информацията, поиска от Федералния резерв документите от 1990 г. до днес, отнасящи се за суаповите златни сделки. Федералният резерв отговори, че тази информация не е достъпна за всеки и отказа да даде каквато и да било.

Защо се използва именно волфрам?

Ако имате намерение да фалшифицирате злато, трябва да намерите заместител със същото тегло и свойства като златото. В началото на 2008 г. бяха върнати милиони долари фалшиви златни кюлчета на централната банка на Етиопия. Онова, което трябваше да бъде кюлче злато, се оказа кюлче от позлатена стомана. Етиопците се опитаха да продадат това нещо на ... ЮАР, но им беше изпратено обратно от южноафриканците, които им посочиха "малката разлика".

Проблемът с правенето на качествено фалшиво злато е, че златото е много тежко. То е почти два пъти по-тежко от оловото и два и половина пъти по-тежко от стоманата.

Има и изключения. Първото е обедненият уран, който е по-евтин, ако сте държавно правителство, но трудно се намира от отделни лица. Освен това е радиоактивен и не става за фалшиво злато.

Второто изключение е волфрамът. Той е поне 40 пъти по-евтин от златото. И което е по-важно - има абсолютно същото тегло като златото до три места след запетайката. Основната разлика е, че има погрешния цвят и е много по-твърд от златото. Истинското злато е меко и може да бъде драскано с нокът.

Следователно волфрамът трябва да отговаря на цвета, твърдостта на повърхността, теглото, химическите и атомните свойства на златото перфектно. За да постигнете това, можете да започнете с кюлче волфрам, което е по-тънко с 1/8 инч от размерите на златното кюлче, след това да му нанесете 1,16-инчов слой истинско злато върху него. Това кюлче ще има същото тегло и същия звук когато го чукнете, ще реагира "правилно" химически и вероятно ще издържи рентгеновото флуоресцентно сканиране. Слоят злато е достатъчен да спре рентгеновите лъчи да стигнат до волфрама. И само някой като китайците трябва да се сети да направи в него дупки, за да разбере какво има вътре.

Разбира се, има и още една разлика - производството на фалшиво кюлче е около 50 000 долара, докато истинското струва 400 000.

Какво ще стане на златния пазар никой не знае. Но ясно е, че става дума за 16 000 тона фалшиво злато и че Федералният резерв, Лондон и всички участвали в тази колосална измама отказват каквато и да било информация.

Ако всичко това е вярно, глобалната катастрофа е неизбежна. Крахът на долара -също. Липсва онова, което може да го замени - златото.

Засега повечето неща се строят на косвените признаци. Но всяка наука е построена на косвените признаци. Заради това научната теория се нарича теория, а не абсолютна истина, особено в такива случаи, в които са намесени и такива на пръв поглед колосално абсурдни факти.

__________________________________________________________________

Автор: Красимир Иванджийски (Krassimir Ivandjiiski)
05.2012




Гласувай:
6



1. анонимен - От всякъде мачкат, първо:пари о...
25.05.2012 00:06
От всякъде мачкат, първо:пари обезпечени с амо с вяра; после фалшиво злато...човешкият ресурс и горивото обаче няма как да имитират. Накрая ще се върнем към натуралната разменна търговия.
цитирай
2. demonwind - 1. анонимен
25.05.2012 09:35
Май натам вървим с бодри крачки. И според мен по този начин подготвят хората за това, защото парите отдавна са само хартийки, а и май ще се окаже, че златото отдавна е отишло далеч от планетата срещу военни джунджурийки, които обаче не се ядат...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: demonwind
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1831764
Постинги: 509
Коментари: 2431
Гласове: 2818
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031