Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.03.2008 10:19 - Марихуана
Автор: fake Категория: Други   
Прочетен: 5543 Коментари: 0 Гласове:
0




image
Истинската причина за изваждането на канабиса извън закона няма нищо общо с ефекта, който има растението върху човешкия разум и тяло. Марихуаната е огромна заплаха за нефтените компании, алкохолната и тютюневата индустрии и за голям брой химически концерни. Редица големи индустрии с огромни капитали и влияние полагат неистови усилия да запазят тайната за марихуаната от хората чрез средствата на дезинформацията.  Истината е, че марихуаната може да се използва в множество комерсиални продукти от най-различен характер. Едно такова приложение на марихуаната в този момент би било равно по ефект на пускането на атомна бомба. Предприемачите и търговците не са образовани по въпросите за потенциала на индийския коноп като суровина за индустрията. Най-богатите търговски и промишлени предприятия участват в огромна кампания за дезинформация по въпросите за марихуаната. Тя е изключително приспособимо растение, което, ако се използва правилно, би разорило именно тези компании.
Канабисът е много различен от тютюна
поради факта, че не съдържа никотин и съответно не води до пристрастяване. Психоактивното вещество в марихуаната, THC, е нарочено като причинител на мозъчна и генетична вреда, но всички тези изследвания са опровергани. Всъщност дори и Francis Young, административен съдия в DEA, заяви, че "марихуаната в естественият си вид е много по-безопасна от много храни, които обикновенно използваме".Обезпокоителното покрай цялата тази информация е, че мнозинството в Америка все още не е запознато с риска от радиоактивност от цигарите. Всъщност много лекари, учени и здравни администратори или никога не са чували за полоний 210, или просто го считат за поредната страшна история.
Полоний 210 и олово 210 в тютюневия дим имат тенденция да се натрупват по разклоненията на бронхите. Когато пушенето продължи за дълъг период от време, депозитите от радиоактивни елементи се превръщат в радиоактивни "горещи точки" и остават в разклоненията с години. Полоний 210 излъчва алфа-радиация, която доказано причинява рак. Тъй като полоний 210 има полуживот от 21.5 години, той може да изложи на опасност бивш пушач години след като пушенето е прекъснато. Експерименти, измерващи нивото на полоний 210, направени на починали от белодробен рак, показват че нивото на действие на "горещите точки" е принципно същото при пушачи и бивши пушачи, дори когато бившите пушачи са се отказали пет години преди смъртта си.
Много хора мислят, че пушенето на марихуана е толкова вредно, колкото пушенето на цигари, но това не е така. Тези, които твърдят че марихуаната е еквивалентна с тютюна, са неинформирани. Благодарение на усилията на няколко различни федерални агенции с цел да обезсърчат употребата на марихуана през 70-те, правителството, напълно в духа на т.нар. "reefer madness" провежда няколко предубедени проучвания, направени така, че резултатите да отъждествяват пушенето на марихуана с пушенето на тютюн или дори да го изобличат като по-опасно.
Например изследванията върху канцерогенността на катрана, проведени в Бъркли в края на 70-те, заключват, че "марихуаната е 150% по-канцерогенна от тютюна". Това откритие е базирано единствено на съдържанието на катран в листата на марихуаната, сравнено с това в тютюна, като радиоактивността не е била взета под внимание. (Катраните в конопа не съдържат радиоактивни вещества).
Освен това не е било взето под внимание, че:
• Повечето пушачи на марихуана пушат главите (съцветията), а не листата на растението. Главите съдържат само 33% катрани от тези в тютюна.
• Пушачите на марихуана не пушат почти навсякъде като пушачите на тютюн заради психоактивните екефти на канабиса.
• Нито един случай на белодробен рак не е бил еднозначно свързан с употребата на марихуана.
• Канабисът, за разлика от тютюна, не причинява стеснения на малките въздушни пътища в дробовете.
Всъщност, марихуаната е доказана като препарат, който действа очистващо на дробовете и даже разширява въздушните канали, с които влиза в контакт. Именно затова много хора, страдащи от астма, търсят облекчение чрез марихуаната. Лекарите приемат, че в този случай марихуаната може да бъде по-ефикасна от всички лекарства на пазара. Изследвания доказват, че благодарение на свойството на марихуаната да изчиства дробовете от дима и всички вещества, които го замърсяват, тя всъщност може да намали риска от емфизема, бронхит и рак на белите дробове.
В някои области пушачите на марихуана доказано надживяват непушачите с до две години.

                                   Канабисът е лекарство, не отрова и наркотик!



Тагове:   марихуана,


Гласувай:
0



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: fake
Категория: Други
Прочетен: 191953
Постинги: 3
Коментари: 3
Гласове: 15
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930