Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.03.2008 14:51 - Цигарен дим
Автор: fake Категория: Други   
Прочетен: 4201 Коментари: 2 Гласове:
0



В 1 кубичен мм цигарен дим се съдържат между 0,3 и 3,3 милиарда твърди частици, катран, че огънчето на цигарата представлява миниреактор в който се генерират над 4000 химически вещества, повечето от които представляват свръх агресивни молекули, увреждащи директно структурата на ДНК.Това огънче, също така предлага на белия дроб и един канцерогенен джакпот от такива метали, като арсеник, полоний 210, кадмий, хром.

                                        Никотин
Никотинът е химическа субстанция, която може да се намери в изсушените и ферментирали листа на тютюневите растения.Човек много лесно се пристрастява към него и това е със сигурност една от причините, поради която пушачите палят, отново и отново.Ето как изглежда химическата формула на никотина:
image
Какво се случва, когато вдишаме цигарен дим?В момента на вдишване никотина за четири секунди достига до кръвообращението, а за десет секунди достига човешкия мозък.След като никотинътсе свърже с определени части на мозъка се отделят много успокояващи химикали. Това обяснява и приятния ефект при първите 2-3 дръпвания от цигарите.Това е 1 от топ причините хората да пушат!Те продължават понеже се наслаждават на ефекта от отпускане дължащ се на химикалите, които се отделят от мозъка.най-големия проблем за здравето, който причинява никотинае именно свойството му да пристрастява силно.
                                        КАТРАН
Катранът е плътна черна течност, която произлиза от дестилацията на органична материя.Катранът е плътначерна течност, която унищожава белите ви дробове.Всеки път, когато пушите цигара.При всяко дръпване.Неизменно.Катранът се отделя при изгарянето на тютюн, а основните негови съставки са азот,кислород, водород,въглероден двуокис, въглероден окис и много други.Цигареният дим съдържа още вредни веществакато ацетон, метанолформалдехит, фенолоцетна киселина, пестициди и много други.В световен мащаб няма ясен стандартизиран контрол за съставкитеи химикалите, които се използватпри отглеждането на тютюн. В практиката масово се използват хербициди, инсектициди, пестициди и още куп други агро химикали.
Допълнителните добавки се добавят от тютюневите компании за да :
- придават вкусови качества на тютюна, използва се захар, мед,ликьор, какао, шоколад и други съставки- притъпява остротата на дима
- намалява замайващият ефект на никотина.Амониевите соли и ацеталдехида увеличават зависимоста, която никотина причинява
- правят пушачите по чуствителни към никотина
Ясно е, че ефектите от употребата на тютюн не са толкова публични и цигарената промишленост не хвърля светлина върху тях.темата е често споменавана, но като че ли ефект няма.



Гласувай:
0



1. tsvetkakoketka - е при мен може и да има
26.03.2008 15:08
ефект, силно ще се замисля следващия път преди да запаля, не съм много страстен пушач но не мога тотално да ги спра! сигурно заради шоколада в тях :-)
цитирай
2. koreandur - аз съм пушач. и знам, че трябва да ...
26.03.2008 15:08
аз съм пушач.и знам,че трябва да спра,знам,че е вредно...но някак си не е дошло времето да спирам,все още си пуша...
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: fake
Категория: Други
Прочетен: 191936
Постинги: 3
Коментари: 3
Гласове: 15
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930